*Tots els productes d'aquestes receptes son productes congelats adquirits a Congelats Frimont S.A

dimecres, 1 de febrer del 2012

Bacallà confitat en melmelada de ceba

Ingredients ( 4 pers): 4 lloms de bacallà ( Icelandic)- 2 cebes - 1 cullerada de sucre morè- 2 cullerades de mel- Oli d'oliva.

El dia abans descongelem el bacallà a la nevera.

En una cassola hi posem un rajolí d'oli d'oliva i hi afegim la ceba pelada i trossejada. Deixem que es cogui una mica a foc suau i hi posem el sucre.Ho tapem i seguim coent a foc suau fins que la ceba agafi un to torrat i transparent. En aquest moment hi afegim la mel i ho anem remenant tot fins que quedi ben barrejat. Ho deixem coure, destapat, a foc baix fins a la textura desitjada.
Mentrestant escalfem oli en una cassola, ( bastat per a cobrir tot el bacallà), fins que arrenqui a bullir. Parem el foc i quan l'oli deixi de fer bombolles hi posem el bacallà i ho deixem tapat. En 10 o 15 minuts el bacallà estarà llest. Servim acompanyat de la melmelada de ceba.
Si el voleu guardar el bacallà un parell de dies, deixeu-lo dins de l'oli.