*Tots els productes d'aquestes receptes son productes congelats adquirits a Congelats Frimont S.A

dijous, 22 de gener del 2009

Filet d'emperador en crema de pataca.

Ingredients (per a 2 persones): 1 tall gruixut d'emperador d'uns 400 g - 600 g de pataca - 100 cl d'oli d'oliva verge extra- 50 g de créixens - 20 g de pinyons - 1 culleradeta de farina de ceps.

Talleu l'emperador en 2 trossos tan gruixuts i regulars com pugueu. Reserveu-los. Peleu i talleu les pataques a làmines amb la mandolina, i poseu-les en una cassola, cobertes només amb aigua i un xic de sal. Tapeu la cassola i deixeu que s'ofeguin a foc suau. Just abans que siguin cuites, afegiu-hi la farina de ceps. En una paella petita i plana, poseu-hi els pinyons en sec i daureu-los a foc molt lent i reserveu-los.Un cop cuites les pataques, poseu-les al got de triturar, sense l'aigua, i tritureu-les fins que us quedi una crema espessa. Sense aixecar la turbina del fons del got, aneu-hi afegint un rajolí d'oli d'oliva verge, i emulsioneu-ho. Poseu-ho al punt de sal i reserveu-ho. Escalfeu una paella. Poseu-hi una mica d'oli d'oliva i comenceu a marcar els talls d'emperador salpebrats. Es tracta d'aconseguir que sigui daurat per fora i tendre per dins, sense que quedi sec. Un cop fet l'emperador, passeu els pinyons per la paella del peix un moment, perquè n'agafin el gust.
Poseu la crema de pataques a la base d'un plat fondo, poseu-hi el peix al mig i escampeu-hi els pinyons i els créixens per damunt.